Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Contacontes

< Tornar

El Tabalet

Descripció El Tabalet és un conte que, en les seves diferents versions, és molt conegut a Catalunya, fins hi tot hi ha escoles i llars d’infants que se’n diuen.
Des de l’any 1997 fins al 2014, Ara va de bo amb Blanca Mostaza i Jordi Roura han anat explicant a milers de nens i nenes el conte del Tabalet. És al 2014 quan el grup de música i animació La tresca i la verdesca, agafen el relleu, el llegat, i continuen explicant el conte del Tabalet.
El Tabalet d’Ara va de bo
Quan a mitjans dels anys 90, el grup d’animació Ara va de bo es va retirar dels espectacles de carrer, va iniciar una cerca de nous formats. En una visita a una biblioteca van entrar en contacte amb una estri japonés que s’utilitzava tant per explicar contes com per donar lliçons de matemàtiques o religió, el Kamichiwai. L’adaptació d’aquest conte popular és del mateix Jordi Roura tot i que ha estat revisat i enriquit per Pep Albanell. Els dibuixos han estat realitzats per la Xita Camps, il·lustradora de la revista Cavall Fort.
En “El Tabalet” d’Ara va de bo, la música pren gairebé la mateixa importància que el text. Les cançons que il·lustren l’aventura del Tabalet son de Jordi Roura i adaptacions de melodies i cançons populars. El 1998 Discmedi va editar el cd “El Tabalet” amb la narració, les cançons i una versió instrumental d’aquestes.

El Tabalet de La tresca i la verdesca
“...aquest espectacle funciona però nosaltres ja l’hem de deixar de fer i és en les mans dels companys de la Tresca on millor pot estar...” Jordi Roura.
Quan en Jordi Roura va demanar a la tresca i la verdesca d’agafar el relleu del Tabalet, aquests, davant de la responsabilitat i l’honor que suposava, van decidir no canviar ni adaptar l’espectacle al seu registre, la marcada personalitat del grup i la seva manera de viure la música i els espectacles ja farien la natural mutació, però sempre mantenint l’estructura, el text i les cançons que Ara va de bo havia creat.


Consulta disponibilitat

 •  
 •  

També et pot interessar

 • Contactar L'hora del Conte

  L'hora del Conte

  Una hora del conte especial amb màgia, titelles i Amb aquests espectacles els menuts de la biblioteca s’enduran una sorpresa meravellosa!
  Més info
 • Contactar Anades i vingudes de l'amades

  Anades i vingudes de l'amades

  Conte contes: Muntatge de petit format amb contes i cançons, a l’entorn de l'obra de Joan Amades. Ves per on; amunt i avall. Les anades i vingudes d'en Joan Amades per tots els Països Catalans investigant el folklore, presentades en un recital de contes i cançons populars…
  Més info
 • Contactar LA CIAXA DE CONTES

  LA CIAXA DE CONTES

  La caixa de contes
  Més info